DocentenInstrumentExtra'sNieuwsActiviteiten
Nan Metselaar

Nan Metselaar

Nan Metselaar –Akoestisch - Elektrisch gitaar en Basgitaar.
Docent gitaar , afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium (Amsterdam) in 1981

Is als uitvoerend musicus de laatste jaren wat minder actief om meer tijd vrij te maken voor het lesgeven. Voorheen actief in Conjunto Chiquinha met braziliaanse muziek (nylon snarige gitaar) en optredens in o.a. in Italië en voor de concertzender. Daarnaast jaren actief als gitarist (electrisch) van o.a. Gentle Rain (mede oprichter , jazz en rhythm & blues). Regelmatig ook actief als basgitarist voor docentenbands/orkesten.

Plezier hebben in het muziekmaken vindt ik als docent zeer belangrijk. Daarbij hoort een gezonde werkhouding , zowel in de les als ook thuis. Ik ben bekend met fingerstyle technieken , plectrum techniek en alternatieve stemmingen van de gitaar en kan zowel jonge alsook oudere leerlingen lesgeven.

De muzikale voorkeur van de leerling staat voorop, waarbij ik zoveel mogelijk probeer aan te sluiten bij de belevingswereld van de leerling. Uiteraard is er af en toe ook die “zure appel“, want een ambachtelijk vaardigheid als het bespelen van een instrument komt niet vanzelf. Verder gebruik ik verschillende computerprogramma's om leerlingen te helpen bij het muziekmaken , zoals notatie programma's om “bekende” liedjes toegankelijk te maken en om gitaarmuziek in open stemmingen te arrangeren. De laptop van de docent gaat mee naar de les om als “orkest” te fungeren.

Voorspelen is natuurlijk de slagroom op de taart : in de loop van de jaren zijn er regelmatig voorspeelavonden (of middagen) geweest waar leerlingen voor ouders en familie/vrienden binnen de school hun vaardigheden kunnen laten horen. Daarnaast heb ik met verschillende wat meer gevorderde leerlingen buitenschoolse concertjes gedaan in winkelcentra en verzorgingstehuizen (Sinterklaas en Kerstconcerten) , bibliotheken ( Kinderboekenweek) , tijdens de Kunstroute , Open Monumenten Dagen en in het Alzheimer Café in Vinkeveen en tijdens openingen van tentoonstellingen.


Judith Glasbeek
 

Judith Glasbeek