DocentenInstrumentExtra'sNieuwsActiviteiten
Peter van Marle

Peter van Marle

Peter van Marle – Keyboard en de el. piano.
Informatie over keyboard en el. pianolessen
Het keyboard/ el. piano is een relatief jong instrument. Dit instrument bestaat uit meerdere 'instrumenten' en automatische begeleiding. Je kunt op een keyboard/ el. piano vaak wel uit meer dan honderd verschillende geluiden (instrumenten) en muziekstijlen kiezen. Zo is er een piano, accordeon, blaasinstrumenten, synthesizers en nog veel meer.

Ritmes en stijlen
Door slechts één druk op de knop laat de ingebouwde drummer verschillende ritmes naar keuze horen. Om er een aantal te noemen: pop, samba, disco, r & b, dance rock jazz, enzovoort. Deze ritmes kan je gebruiken om aan je eigen spel toe te voegen. Ook is het mogelijk om eigen ritmes/ stijlen te programmeren.
Het lijkt net alsof je niet hoeft te kunnen spelen. Maar niets is minder waar! Het spelen op dit hightech instrument vereist een goede begeleiding van docent, maar vooral ook geduld en inzet van jouw kant.
In de les komen allerlei muziekstijlen aan bod. Het keyboard/ el. piano leent zich hier sterk voor, want veel stijlen zijn ook als begeleiding te vinden. Je leert op deze manier spelenderwijs met allerlei stijlen om te gaan, van samba tot swing. Ook leer en speel je oefenstukken en bekende songs uit de hitparade.
De popgroep
Improviseren en spelen in een band wordt door jouw docent gestimuleerd. De muziekschool biedt kansen om in een popgroep te spelen. In zo'n popgroep speel je samen met een drummer, bassist, gitarist en zanger(es). Daarbij krijg je van je docent een heel bruikbare ondersteuning.
De lessen De lessen worden zowel privé als in groepsverband gegeven en staan open voor jong en oud :-). De lessen kunnen overdag en 's avonds gevolgd worden.
Over uw docent
Peter van Marle studeerde aan het conservatorium in Hilversum en Alkmaar toetsen en el. orgel. Hij is bekend met zowel lichte als klassieke muziek. Verder is hij dirigent/ begeleider van verschillende koren. Samen met o.a. de bekende pianist Jan Vayne heeft hij voor het NTI als muziekauteur meegewerkt aan verschillende lesmethodes voor piano, el. orgel en keyboard.
Informatie over de lessen:

Peter van Marle

tel.: 0644018557

e-mail: vanma014@gmail.com


Peter van marle